Pluto vesimiehessä

maalis 25, 2023 | Yleinen

Pluto on siirtynyt vesimiehen merkkiin

pluto Vesimies

Elämme jokseenkin historiallisia aikoja jota ilmentää valtaplaneetta pluton siirtyminen erityisen uudistavaan, jopa kapinalliseen ja vallankumoukselliseenkin vesimiehen merkkiin. Ei ole aivan utopistinen ajatus jääkö vanhasta lopulta paljoakaan käyttökelposta jäljelle. Pluton vallankäyttöenergia on viimeiset n. 15 vuotta kauriin merkissä ollessaan rakentanut hierarkiaa ja byrokratioita huippuunsa. On aika siivota siitä käyttökelvottomat osat pois.

Kauris ja sen hallitsijaplaneetta saturnus ovat yhteiskuntarakenteita, normeja ja lakeja edustavat planetaariset tekijät. Vesimiehessä pluto vaikuttaa suunnilleen parikymmentä vuotta.

Pluto on vesimiehen merkissä:
23.3.2023 – 11.6.2023
21.1.2024 – 2.9.2024
19.11.2024 – 9.3.2043
1.9.2043 – 19.1.2044

Pluto vesimiehessä, mitä tapahtuu?

Arvaan maailman muuttuvan seuraavien 20 vuoden aikana enemmän kuin viimeisen parinsadan vuoden aikana, koska avainsana on vesimiehen ajasta tuleva uudistuminen ja sen kohdistuminen etenkin vatasuhteisiin. On mielestäni mahdoton ajatus että tällaisena aikana olisi keskitetyllä maailmanhallinnolla mitään menestymisen mahdollisuuksia.

Vertailun vuoksi, kauriissa ollessaan kyseessä on rakennelmat, järjestelmät, hierarkiat, yhteiskuntajärjestys ja yleensäkin kaikenlaiset normit ja lait. Näihin seikkoihin vallankäyttö sen eri muodoissa on sitten kohdistunut tavoitellakseen äärimmäisyyttä. Sen ansiosta epäkohdat ovat lopulta selkeästi nähtävissä. Tässä tilanteessa olemme juri nyt.

Mitä tapahtuu kun pluto on vesimiehessä? Vesimies ei ”puhtaimmillaan” paljoa kuvia tai auktoriteettejä kumartele. Siksi varmaankin sanonta ”vesimies on erimies”. Yksilöllä on omat oikeutensa, oma tupa oma lupa istuisivat oikein hyvin vesimiehen sanomisiksi. On ilman muuta selvää että kyseessä on yksilön ja erillisyyden oikeudet osana yhteisöä. Vesimieshän on kuitenkin humanitäärinen ja yleensä heitä tapaa olla erilaisisa avustusjärjestöissä. He ovat yhteisössä mukana mutta eivät siihen sidottuina. Vesimies pitää aina hieman etäisyyttä liian tiukkoihin sidonnaisuuksiin.

Entä pluton vallankäytön ja hallinnan teemat, vallan käyttö yksilöihin ja kansaan? Tätä voidaan sekä arvailla että tutkia historiasta sen tyypillisiä ilmenemismuotoja. On aivan varmaa etteivät järjestelmien rakentaneet tahot noin vain luovu luomuksistaan vaan koittavat kaikin tavoin ylläpitää niiden elinvoimaisuutta. Vesimiesaikana muutos lähtee kansan keskuudesta jota tietenkin hierarkiassa ylempänä olevat eivät tule hyväksymään. Muutos lähtee siis tavallisten yksilöiden yhdistymisellä eikä näissä järjestelmissä tule olemaan totutunlaista hierarkista ylöspäin kumartelua koska tällaisena aikana syntyvät organisaatiot perustuvat vesimiesmäisesti yksilönvapauteen ja avoimuuteen erilaisuudelle.

On myös mahdollista että saamme kokea mitä tapahtuu kun vallankäytöllä ei ole enää mitään sääntöjä. Luultavasti näitäkin yrityksiä pluton siirtyminen vesimieheen nostaa esiin. Muutosprosessissa n. 20 vuoden aikajaksolla on vielä muutama vaihe ennenkuin pluto jää lopullisemmin vesimieheen.

Pluto on kauriissa vielä 12.6.2023 – 20.1.2024 ja 3.9.2024 – 18.11.2024.
Marraskuuhun 2024 saakka kestää kunnes pluto vakiintuu vesimieheen ja siihen saakka lienee nähtävissä vielä monenmoista.

Pluton edellinen merkkivaihdos kauriiseen oli 26.1. – 14.6.2008. Vuosi oli finanssikriisivuosi, siirtymäaika seuraavaan merkkiin vain oli huomattavan lyhyt verrattuna tämänkertaiseen.

Sitä edeltävä pluton merkkivaihdos jousimieheen oli 17.1. – 21.4.1995. Tällöin valmisteltiin EU:ta.

Pluton siirtymävaihe skorpioniin oli 5.11.1983 – 28.8.1984

Pluto vesimiehessä historiassa

Vesimieheen pluto siirtyy aina kauriin merkistä ja historiassa edellinen tällainen jakso oli 1777 – 1798. Siirtymävaihe oli 4.4.1777 – 1.12.1778.

Ranskan vallankumous

Yhteiskunnallinen vallankumous käynnistyi Ranskanssa 1778 ja päättyi lopulta 1799. Aika tarkkaan koko sen ajan kun pluto oli vesimiehen merkissä. olloinTänä aikana mm absolutistinen monarkia, feodaaliyhteiskunta ja säätyerioikeudet kumottiin. Siitä katsotaan alkaneeksi aika jolloin porvaristo, sen ajan kaupan ja käsityön harjoittajat ovat vallanpitäjiä. Ranskan vallankumouksesta on seurauksena monet nykypäivänkin oikeusvaltion ja demokratian periaatteet.

Pluton luonne

pluto

Pluto edustaa vallankäyttöä ja syvintä totuutta sekä niiden käänteistä puolta. Se on myös vallan ja mahdin planeetta. Usein tuo totuus tulee julki sontakasaa tonkimalla. Sellainen on pluton luonne. Se opettaa mikä on ehdottoman aitoa ja rehellistä, sen kautta mikä ei sitä missään nimessä ole. Tärkein avainsana lienee syvällisyys jolloin nähdään perimmäiset vaikuttimet ja syyt. ”Seuraa rahaa ja ymmärrät miksi” sopii loistavasti motoksi plutolle. Lopulta kelpaa vain paljas totuus, olkoon vaikka kuinka rujo. Ihmisen elämässä haasteeliset pluton jaksot saavat silmät aukeamaan ja moni aiemmin arvossa pidetty asia menettää merkityksensä. Pluto nostaa tarvittaessa epäkohtia esiin niin ettei kiveäkään jää kääntämättä.

Ajatuksia tulevasta

Sekä astrologian perusteet että historia osoittavat mielestäni varsin selkeästi suuren muutoksen aikakauden alkaneen. Meneillään olevat hankkeet uudesta keskitetystä maailmanjohdosta eivät käsitykseni mukaan voi mitenkään onnistua vesimiehen ajalla.

Nyt on alkanut parin vuosikymmenen mittainen jakso uutta aikaa joten voi olla että muutoksetkin ottavat oman aikansa. Nyt alkaa kuitenkin olla aivan perustellusti mahdollisuus tämän tapahtumiselle. Koska tässä vielä eletään vuoroin vanhassa ja uudessa, voi hyvinkin ymmärtää meneillään olevan jakson tuntuvan ailahtelevalta vuoden 2024 loppupuolelle saakka. On hyvä tietää sen kuuluvan asiaan ja ettei vanhalla mallilla ole enää paljoa aikaa jäljellä.

Uutta kohden kuitenkin olemme menossa. Urakkaan kuuluu paljon siivoamista joten tuulettimeenkin taitaa tulla osumia.

Aikaisempia kirjoituksia

Sosiaalista tukea jupiterilta ja saturnukselta

Sosiaalista tukea jupiterilta ja saturnukselta

Molemmat sosiaaliset planeetat antavat tukensa.
Jupiter ja saturnus, vaikka ovat luonteeltaan lähestulkoon päinvastaisia, kuvastavat kuitenkin molemmat sosiaalista ympäristöämme. Molemmilla on tekemistä ympäristömme puitteissa, toinen tarjoaa rajat ja toinen mahdollisuudet.

lue lisää
Suomi-neito, mikä suunta?

Suomi-neito, mikä suunta?

Vaalipäivän mahdollisuudet

Vaalipäivässä on oikein hyviä aspekteja olemassa. Suomen mars ja kuu saavat. lähes kuin lahjana uranuksen ja venuksen hyvin harmonisen kolmiokulman. Ne ilmaisevat mahdollisuutta uudistaa turvallisuutta ja toimintakykyä ja saataapa päivään liittyä mukava yllätys jonkun nopean käänteen muodossa.

lue lisää
Koronapeliä

Koronapeliä

Mitä sanoo astrologia koronapeliin?
Ajankohtaisissa astrokuvioissa ei ole mitään pandemiaan viittaavaa. Mutta se ei tarkoita sitä ettei korona enää leviä. Sen se kertoo ettei tämä ole luonnon tuotantoa

lue lisää
Copyright © 2024Arto Virtanen

Tietosuoja

Share This