Suomi 2023

maalis 26, 2023 | Suomi-astrologia

Suomi 2023, mitä mahtaakaan tapahtua?

 

Suomi valmistautuu tuleviin vuosiin ja valinnat sekä päätökset tulevat vaikuttamaan pitkälle tulevaisuuteen..

Suomalaisessa mediassakin on alkanut olla vielä jokin aika sitten ”kiellettyä” sisältöä. ”Kalliiksi käyvä vihreä siirtymä” , ”3. maailmansota” jne. Globaalissakin mielessä olemme nyt tulleet radikaaleimpaan aikaan mitä meidän aikanamme on ollut. Pluto on siirtynyt vesimieheen.

Pluto Venus

Pluto on virittänyt Suomen venusta, suomiarvot?

Se on ollut vaikutusalueella 30.3.2019 alkaen ja yhtenäisesti 19.11.2020 alkaen. Pluto on toki kauriin puolelta Suomineidon sydäntä ahdistellut ja pelotellut, joka Suomen venukselle on kovin vierasta lajia, koska Suomen venus on vesimiehen merkissä.

Venuksen alaisuuteen lukeutuu inhimillisyys, kauneus, rakkaus, arvot ja taide ynnä muut sen suuntaiset asiat. Suomivenus on vesimiehessä jolle tärkeitä arvoja ovat demokratia, tasa-arvo ja yksilönvapaus.  Pluton energia kauriista on kyllä tätä Suomivenuksen luontaista ilmenemistä kovasti koittanut suohon polkea ja alistaa ylivallalla kaurismaiseen byrokratia- ja organisaatiohelvettiin. Hyvin moni tavallinen ja kunnollinen suomalainen on joutunut alistumaan järjeltelmälle. Järjestelmälle joka tuntuu saaneen käänteen jossa ihminen on vain järjestelmää ylläpitävä hyödyke.

Suomalaisesta inhimillisyydestä on tehty inhimillisyyden irvikuva ja vastakohta. Luulen että joku on nauranut itsensä kipeäksi keksiessään hyvinvointialueet… Ainakaan minulle kukaan ei ole kertonut saati todistanut missä se tarkemmin ottaen sijaitsee.

Pluton ja venuksen haasteellinen kontakti nostaa nyt aivan taatusti esiin arvojen perusteet. Ihmisen syntymäkartalle pluton vastaava vaikutus tavallisesti nostaa lopulta esiin materian katoavaisuuden sen menettämisen muodossa. Jos kumppaninsa on valinnut sillä perusteella mitä hänellä on, sen sijaan että mitä hän sisimmiltään on, plutotransiitti kyllä tuppaa pyyhkäisemään pois sen kumppanuudenkin. Pluton ”kovat” aspektit kuuluvat bienesmaailmaan jossa pääarvo on raha. Se viittaa siis tavallisesti hyvään bisneskykyyn jossa pehmeitä arvoja ei tarvita. (karttakuva alempana) Toiset meistä on luontaisesti luotuja venusmaisiin rakkaudellisiin energioihin ja toiset tähän kivikovaan bisnesmaailmaan jossa menestyäkseen empatialle ei ole sijaa.

Ajoitukset

Pluto ei tänä vuonna tarkalleen kohtaa Suomen venusta mutta on jo ”kriittisellä” alueella alle 1 asteen päässä siitä (ympyrässä on 360 astetta). Tarkat yhtymäaspektit:
21.2.2024
18.7.2024
29.12.2024
Päivämäärät tarkoittavat  että niiden jälkeen asian kehittyminen todennäköisemmin voi ilmentyä konkreettisestikin. Nämä tapahtuvat nyt ensimmäisen kerran Suomen itsenäiseksi julistautumisen jälkeisenä aikana.

Pluto Suomen keskitaivaan pisteellä

Pluto keskipäivän piste

Pluto lähestyy myös Suomen keskitaivaan pistettä joka kuvastaa Suomen roolia globaalissa yhteisössä. Se on puolestaan 2 astetta vesimiestä. Tämän vuoden aikana pluto ei aivan sinnekään siis ehdi mutta on tullut  vaikutusalueelle ensimmäisen kerran Suomen historiassa 20.2.2020. Vaikutusalueelta poistuminen tapahtuu viimeisen kerran 10.1.2031.

Yhtenäinen aika ajoittuu välille 26.12.2020 – 3.3.2030 ja tarkat yhtymäkohdat ovat:
12.4.2024
23.5.2024
30.1.2025
20.8.2025
5.12.2025
Vuosi 2025  vaikuttaisi olevan merkittävin käännekohta jossa ratkaistaan Suomen rooli, asema, itsenäisyys ja olemassaolo globaalissa mittakaavassa.

Suomen ykköshenkilö

Koska Suomen venus on vesimiehessä ja asia alkaa olla ajankohtainen, astro-loogisesti ajatellen olisi varmaankin hyvä että siihen vaikuttavalla henkilöllä olisi kyseistä kehitystä tukeva arvomaailma. Alla on klassinen esimerkki parisuhdeastrologialla tarkasteltuna kuinka toisen kartta jyrää toisen mennen tullen.

Sisäpuolella on Suomen planeetat ja ulkopuolella esimerkki nykytilanteesta. Plutovenuksen sulkeutuva neliö Suomi-neidon venukselle ja Mc:lle. Jos itse pääsisin valitsemaan sopivaa henkilöä alistamaan suomalaiset arvot ja polkemaan ne suon silmään niin tässä voisi olla täydellinen henkilö kyseiseen tehtävään.

Millaisella kartalla tästä eteenpäin?

Suomen venus ja keskitaivaan piste (kuvaa Suomen roolista globaalissa mielessä) ovat vesimiehessä ja kyseessä on pitkälti demokratia, vapaus ja tasa-arvo. Ykköshenkilöllä tulisi olla ominaisuuksia johtavaan asemaan sekä suomalaista arvomaailmaa tukeva venuksen sijainti. Tällainen harmoninen asetelma syntyisi jos henkilön venus olisi esimerkiksi vaa´an merkissä. Tämä on vain mahdollisimman suppea esimerkki auttamaan ymmärtämään nykytilannetta ja astrologian luonnetta. Vaikka kyseinen venuksien keskinäinen suhde onkin tärkeä, kartta on kuitenkin laajempi kokonaisuus. Melko varmaa on kuitenkin ettei esimerkin mukainen malli pidemmän päälle voi toimia toivotulla tavalla yhteistyön hengessä.

Pluto on tuonut epäkohtia esiin

Muutenhan mikään korjausliike ei voisi tapahtua. Suomen venus on 1 asteessa vesimiestä, eikä pluto vielä tämän vuoden puolella aivan siihen saakka ehdi. Pluto on kuitenkin 23.3. – 11.6.2023 välisen ajan vesimiehessä jolloin sen vaikutus on valmistelevaa ja luontaisemmin Suomen venuksen mukaista. Ennenkuin voi parantua, on ensin sairastuttava. Nykyinen sirkusmäen väki on kiitollisesti hoitanut osuutensa tarkoituksesta ja seuraava voi toimia korjauspuuhissa.

Eduskuntavaalit osuvat juuri tähän vaiheeseen joten ainakin vielä uskon vaalen tuloksen sopivan Suomi-neidon venukselle.

 

Jupiter

Jupiter auttaa Suomi-neitoa

Tuokokuun jälkimmäisellä puoliskolla jupiter tulee 1 asteeseen härkää. Tästä jupiter muodostaa oikien hyvin toimivan aspektin Suomen merkuriukselle ja kuun yläsolmulle. Vaikutusaika alkaa kuitenkin jo kuun alkupuolelta.

Jupiterin avut tulevat kyllä osuvaan ajankohtaan antamaan hyviä ratkaisumahdollisuuksia neuvotteluihin. Samanaikaisesti on avautuva neliö aiemmin mainitulle Suomen venukselle, Tässä kohdassa pitäisi olla selvästi hahmotettavissa mikä ei voi enää jatkua. Ongelmat ovat aika selkeästi esillä ja ratkaisumahdollisuudet ovat varsin hyvät. Jupiterin suotuisaa vaikutusta riittää kesäkuun alkupuolelle saakka. Mistä sitten Suomessa neuvotellaankaan, tässä olisi sille sopiva ajankohta.

Jupiter ja merkurius

Jupiter merkurius

Jupiter on komminikaatioplaneetta merkuriukseen hyvissä asemissa aikavälillä 22.4. – 30.6.2023 ja 12.11.2023 – 16.2.2024.

Jupiterin hyvä aspekti Suomen auringolle

Jupiter Aurinko

Kyseessä on avautuvan kolmion aspekti joka lupaa hyviä mahdollisuuksia hankkia resursseja Suomen arkiseen vitaliteettiin. Runsauden planeetta jupiter mahdollistaa aivan varmasti asioden etenemisen hyvään suuntaan mikäli nämä mahdollisuudet vain halutaan ottaa käyttöön. Auriko liittyy usein arjen energisyyteen ja sujuvuuteen. Se saa tuntemaan myös optimismia. Näkyy valoa tunnelin päässä…

Jupiter huolehtii Suomineidosta tarjoamalla tarpeellisia resursseja, mitä ikinä sitten ovatkaan. Ajankohdat tälle ovat:
24.6.2022 – 1.9.2022 ja 5.2.2023 – 12.4.2023
Eduskuntavaalit osuvat hyvään aikaan. Aurinko valtion kartalla käsittääkseni ilmentää eduskuntaa kuten yksityisen kartalla isähahmoa.

 

Neptunus askendentti

Neptunuksen haasteaspekti Suomen nousumerkille, ei kai kukaan huijaa?

 

Kyseessä on ns. sulkeutuva neliö jolloin hyväuskoisuudelle ei oikein olisi sijaa. Asiat eivät tuppaa alkuunkaan olevan sitä miltä niiden ensi alkuun halutaan näyttävän ja etenevät omaa tahtiinsa jos ollenkaan. Neptunus laittaa kyllä tehokkaasti kapulaa rattaaseen jos suunta on väärä. Ja näitä hyväuskoisuuden paikkoja, itsensä pettämisen kohtia tulee myös esiin.

Nousumerkki on ajan mukana kehitettävä identiteetti ja muodostaa myös ns. kumppanuusakselin. Tyypillisesti kehityssuunnan rännin reunat kolisevat matkan varrella molemmista ääripäistä, vain jotta nousumerkkiä harjoiteltaisiin oikein olan takaa. Ja Suomen nousumerkki on informaatiomerkki kaksoset, johon liittyvät sopimusasiat ja kaupankäynti. Ei tainnut yllättää?

Joten tällä sektorilla syytä tarkistaa kaikki mahdolliset sopimukset suurennuslasin kanssa. ”Kyllä se siitä”- mentaliteetti ei kuulu tähän aikaan ollenkaan, vaan kaikki olisi tarkistettava mistä epäilys herää. Aspekti on muuten tuttu vuodelta 1941. Olisi syytä olla hyvinkin tarkka kenen hiekkalaatikkoleikkeihin osallistuu. Ja erityisesti alla mainittuina ajankohtina.

Neptunuksen vaikutusajat nousumerkille
12.4.2019 – 4.9.2019
13.2.2020 – 12.4.2025
3.10.2025 – 12.2.2026

Neptunus merkurius

Neptunushaaste merkuriukselle, informaatiossa jotain epäselvää?

Nyt päästiin oikein valehtelijoiden klubiin. Ja uskotaan sokeasti kaikki? Kaikki sopimukset ja informaatio yleensäkin tuppaa olemaan jonkun edun mukaiseen muotoiltua tällaisena aikana niin että mustaakin väitetään kirkkain silmin valkoiseksi. Jutustelua kosteanrailakkaan saunaillan tapaan… Tätä tähän ajanjaksoon erityisesti Suomessa nyt kuuluu. Neptunus tekee avautuvaa neliötä Suomineidon merkuriukselle. Ei taida Suomineito raukka itsekään olla ihan tolkuissaan. Kunhan nimensä osaa kirjoittaa niin siihenkin saavutukseen ollaan kovin tyytyväisiä vaikka mielessä herääkin epäilys että meneeköhän tämä nyt ihan oikein. Tämä kuvastaa myös tämänhetkistä median tilaa Suomessa.

Erilaiset vedätysyritykset kuuluvat tähän jaksoon aivan välttämättä. Jakson tarkoitus on opettaa pois sinisilmäisestä hyväuskoisuudesta. Miksihän muuten suomalaiset ovat sinisilmäisiä… varmaan jotenkin geeneistä johtuvaa. Ne ruusunpunaiset lasit olisi syytä vihdoin viskata mäkeen.

Neptunuksen ja merkuriuksen haastejaksot:
1.6.2022 – 25.7.2022
19.3.2023 – 31.10.2023
10.1.2024 – 22.5.2028
1.9.2028 – 20.3.2029
Suomi tuntuu olevan melko pitkään medialukutaidon koulutuksessa…

Saturnus merkurius

Saturnus antaa selkeyttä kommunikaatioon

Saturnus tunnetaan lyijynraskaasta olemuksestaan ja tällä kertaa se antaa merkuriukselle selkempiä hetkiä, konkretian tuntua ja ymmärrettävyyttä. Mikä olisikaan parempaa juuri tähän hetkeen neptunussumun keskelle kuin selkeä opasviitta. Saturnus tekee avautuvan sekstiilin kulmaa merkuriukselle. Ikäänkuin sumu hälvenisi hetkeksi. Kerrassaan loistava ajoitus eduskuntavaalien hetkeen ja pidemmällekin.

Saturnuksen ajoitukset merkuriukselle:
20.2.2023 – 28.4.2023
8.8.2023 – 21.1.2024
Tarkat yhtymäajankohdat:
18.3.2023
5.10.2023
3.12.2023

 

Uranus mars

Uranus mahdollistaa vapautumisen

Uranus on hyvin toimivassa aspektissa Suomen kuulle ja marsille. Kuuhun liitetään mm. koti ja turvallisuuden tunne, marsiin puolestaan toimintakyky ja  -tavat. Uranus on oivaltamisen, keksintöjen sekä vapauttamisen planetta (myös astrologiaa on uranusta). Sulkeutuvan kolmion aspekti on eräs helpoimmin toimivista aspekteista uranukselta.

Suomen kuu ja mars ovat liki vierekkäin neitsyen merkissä, joten Uranus aktivoi ne lähes saman aikaisesti, kuu ensin ja sitten mars. Uranus jos mikä lisää itsenäistymisen mahdollisuuksia.

Uranusvaikutus kuulle on alkanut 26.4.2020 ja päättyy 17.4.2024.
Uranuksen aspektit kuulle:
26.4.2020 – 29.6.2023
31.10.2023 – 17.4.2024
Tarkat yhtymäajankohdat ovat:
26.6.2021
15.10.2021
14.4.2022
Eduskuntavaalit osuvat oikein mukavaan ajankohtaan.

Uranuksen aspektien ajankohdat marsille ajoittuvat välille 9.7.2020 – 9.4.2025 seuraavasti:
9.7.2020 – 22.9.2020
21.4.2021 – 19.6.2024
19.11.2024 – 9.4.2025
Tarkat yhtymäajankohdat ovat:
17.6.2022
3.11.2022
7.4.2023
Eduskuntavaaleja ajatellen aivan loistava ajoitus

Uranuksen aspekti kuulle ja marsille on harmoninen. Tämä on mahdollistanut ja toisaalta innostanut suomalaisia Suomessa hyvin poikkeuksellisiin mutta rauhanomaisiin mielenosoituksiin.

Vastaavassa kolmioaspektissa, mutta laiskemmalla avautuvalla puolella uranus on ollut edellisen kerran 1991 – 1994. Täysin samassa kohdassa kuin nyt, uranus oli viimeksi 1937 – 1941. Ja tämän jälkeen lähdettiin vielä soitellen sotaan Aatun kanssa.

Uranushaate

Transitoiva uranus tekee myös avautuvan neliön haastekulmaa Suomen syntymäkartan uranukselle. Suomen kartalla uranus on 10. sektorilla joka ihmisen kartalla vastaa kutakuinkin omaa missiota, elämäntehtävää, uraa ja näkyvää asemaa tai toimintaa yhteiskunnan osana.

Avautuva neliö on varoitussignaali jolloin pitäisi olla erityisen tarkka sitoumuksista, sillä ne saattavat myöhemmin osoittautua oman osuuden kaventumisiksi. Kaikkiaan jakso on alkanut 20.6.2021 ja päättyy 2.5.2025. Yhtäjaksoinen aika on välillä 10.4.2022 – 16.7.2024.

 

Valo tulee pohjolasta, Suomestako?

 

Pluto on nyt vesimiehen merkissä ja Suomen astrologisen kartan venus on vesimiehen merkin ensimmäisellä asteella… Venus on ihmisarvoja ja rakkauden käsitystä hallitseva planeetta. Ja Suomi saa nyt käsittääkseni ensimmäisenä valtiona pluton syväpuhdistavan kuurin venuksellensa. Venus jos mikä on ennenkaikkea ihmisyyden planeetta. Tästä näkökulmasta ajatellen tämä voi tarkoittaa myös Suomea.

Pluton ylitys venukselle ja keskitaivaan pisteelle merkitsee astrologisesti ajatellen perusteellista ja pakottavaa muutosta, transformaatiota. Vanhan on kuoltava ja uusi syntyy tuhkasta feeniks-linnun tavoin. On siis odotettavissa varsin perusteellista muutosta.

Nostradamus, Blavatsky sekä Pekka Ervast lienevät sanoneet valon tulevan pohjolasta.

Nostradamus (14.12.1503) oli Ranskalainen lääkäri, astrologi ja ennustaja. Hän tutki myös magiaa.

Blavatsky (12.8.1831 Jekaterinoslav) oli spiritualisti ja okkulttinen kirjailija Venäjältä.

Pekka Ervast (s. 26.12.1875 Helsinki) oli okkultisti ja teosofian uranuurtaja Suomessa.

 

Yhteenveto

 

Suomella on tänä vuonna astrologisia tapahtumia poikkeuksellisen paljon ja myös varsin hyviä. Moni asia on täysin mahdollisuuksien rajoissa mikäli suunnanmuutos halutaan toteuttaa. Aikaa ei ole hukattavaksi sillä parasta aikaa riittää kesäkuun alkuun. Vaalipäiväkin on Suomelle hyvin tärkeä ja ainakin näillä kuvioilla näyttäisi tuottavan Suomen näköistä lopputulostakin.

Olen käsitellyt tässä suurimman osan tälle vuodelle Suomen karttaan osuvista astrologisista kuvioista. Lisäksi on joitakin vähäpätöisempiä transiitteja. On täysin selvää että toiminnan aika on juuri nyt ja viimeistään melkein heti. Ensi vuodesta alkaen olosuhteet eivät enää ole yhtä otolliset ja pohjanoteeraus tulee 2025 – 2026. Kuinka syvään kyykätään, riippuu siitä mitä asioille tehdään mahdollisimman pian, onneksi universumi tarjoaa tilaisuuden hyvään..

On myös päivänselvää ettei nykyinen viisikko ole Suomen arvojen asialla. Tuon selvempi asia ei voisi olla kun astrologisen kartan kuvaa katsoo.

Suomen itsenäistyminen on aivan mahdollinen eikä edes kovin kaukana.

 

Muuta aiheeseen liittyvää

 

Suomi sodassa, entä nyt?
Luento Jämsänkoskella Elon Palossa 11.9.2022

Maailma ja me 1914 – 2034
Sepon ja minun luento Astrologisen seuran kevätpäivillä keväällä 2019

Aikaisempia kirjoituksia

Sosiaalista tukea jupiterilta ja saturnukselta

Sosiaalista tukea jupiterilta ja saturnukselta

Molemmat sosiaaliset planeetat antavat tukensa.
Jupiter ja saturnus, vaikka ovat luonteeltaan lähestulkoon päinvastaisia, kuvastavat kuitenkin molemmat sosiaalista ympäristöämme. Molemmilla on tekemistä ympäristömme puitteissa, toinen tarjoaa rajat ja toinen mahdollisuudet.

lue lisää
Suomi sodassa, entä nyt?

Suomi sodassa, entä nyt?

Suomen sota-aika ja tilanne nyt. Mitä mahtavat tulevat vuodet tuoda Suomi-neidolle? Tutkielma sodan astrologisista kuvioista sekä nyt.

lue lisää
Koronapeliä

Koronapeliä

Mitä sanoo astrologia koronapeliin?
Ajankohtaisissa astrokuvioissa ei ole mitään pandemiaan viittaavaa. Mutta se ei tarkoita sitä ettei korona enää leviä. Sen se kertoo ettei tämä ole luonnon tuotantoa

lue lisää
Copyright © 2024Arto Virtanen

Tietosuoja

Share This