fbpx

Huonoja uutisia?

Valitse itse…

Somekanavat tarjoavat työkaluja myös sen käyttäjille. Perustellusti voi sanoa meneillään olevan mediasodan. Altavastaajan rooliin ei tarvitse suostua. Median ja uutisoinnin laatuun voi vaikuttaa. Lähes jokainen käyttää jotakin somekanavaa. Jos on tyytymätön julkaisujen tasoon, voi äänestää ”jaloillaan”.

Näin se käy

Some syöttää feediin suositeltuja artikkeleita klikkausten toivossa. Voit blokata mielestäsi sopimattoman, valheellisen tai ärsyttävän uutisoinnin yksinkertaisesti.

Jokaisella uutiskanavalla / lehdistön edustajalla  ym, lähes kaikilla on some-tili. Etsi julkaisija hakutoiminnolla ja valitse ”estä”. Tämän jälkeen et enää saa suosituksia estetyltä julkaisijalta uutisvirtaasi.

Voit nähdä näitä kuitenkin vielä kaveriesi jakamina. Tämän voi jäädyttää määräajaksi ilman että tämä saa tietää.

Kansa voi vaikuttaa jounalismin laatuun

Tällä hetkellä tutkivaa journalismia ei taida olla. Syy siihen löytyy mediapoolin omistajista jotka määräävät mitä saa julkaista, millä sävyllä ja mitä ei saa julkaista. Valehtelua ja harhaanjohtavan tiedon avulla oman edun tavoittelua ei ole sanktoitu, ei myöskään pelon kautta vaikuttamista. Tuloksena on vahvasti sävytettyä jounalismia jonka tarkoitus on vaikuttaa lukijakunnan mielipiteeseen. Tähän on menty koska rahalla saa mitä tilaa ja pelko saa ihmisen näennäisesti ulkoistamaan vastuun käyttäytymisestään. Kiltin ihmisen syndroomaa käytetään häpeilemättä hyväksi niin kauan kuin sen itse sallii.

Suosituksia, määräyksiä ja kieltoja

Suomi on näiden luvattu maa, mutta mitä saa ja mitä ei?
Suosituksista ja asetuksista saa lukea jatkuvalla syötöllä. Tarvitseeko näitä noudattaa? Vastaus löytyy rahasta ja lainsäädännöstä. Suosituksen noudattamatta jättämisestä ei ole määrätty sanktiota. Se ei millään voi yltää lain tasolle. Näinollen se ei velvoita mihinkään. Lain rikkomisesta on määritetty rangaistukset rikkomuksen mukaan. Yksilöllä on oikeutensa lain puitteissa. Suositus on yksinkertaisesti asia miten sen kertoja haluaa sinun toimivan. Se ei ole lain tarkoittama sanktioitu määräys.

Vaikutusmekanismi

Journalismin tason nostamiseksi tasolle jota se on ollut, tarvitaan mahdollisimman monen mielenilmaisua blokkaamalla huonon journalismin tavoittavuus. Tästä seuraa näiden saamien klikkausten väheneminen joka johtaa mainostulojen vähemiseen. Nettisivustojen klikkausten määrä on suoraan verrannollinen näiden saamiin tuloihin. Ennen pitkää raha puhuu tähänkin suuntaan.

 

Arto Virtanen

Arto Virtanen

Astrologi

Henkilökohtaisen astrotulkinnan saat nopeimmin puhelimitse.
Varaa aika soittamalla tai tekstiviestillä.

Saat tulkinnasta äänitteen.

– Astrologiaa vuodesta 2006 –

%d bloggaajaa tykkää tästä: